A homeopátiás szerek alkalmazására vonatkozó szabályok

A homeopátiás szerek laktóz golyócskák vagy cseppek formájában kaphatók.

A golyócskákat nem szabad kézzel érinteni, mert ezek felületére van ágyazva a gyógyerővel rendelkező oldat (amely hígítás és ütve- rázás, avagy potenciálás sorozatain keresztül készül el és a kiinduló anyagra jellemző rezgésekkel rendelkezik), és így az nedvességgel érintkezve azonnal leadja a gyógyító hatását. A golyócskákat a doboz kupakjába kell juttatni, azt fejjel lefele fordítva és elcsavarva a dobozon, majd innen egyenesen a szájüregbe szórni, a nyelv alá vagy a nyelvre. Ilyenkor érdemes a golyócskákat elszopogatni, mert összerágásuk vagy lenyelésük csökkentheti a hatásukat.

A cseppek formájában kapható készítményeket egy pohár vízben kell feloldani és a javaslatnak megfelelően alkalmazni. Ugyanígy oldhatók a laktóz golyócskák, a kavargatáshoz használt eszköz ne fémből, hanem üvegből vagy műanyagból legyen. Naponta új oldatot kell készíteni, használatok között megfelelő helyen, lefedve kell tárolni azt. Oldat készíthető zárható üveg vagy műanyag palackban, melynek előnye, hogy így az oldat alkalmazás előtt újra felrázható.

A homeopátiás szert evés előtt vagy után legalább 20 perccel kell bevenni, a szájnyálkahártya ekkor legyen tiszta.

A homeopátiás kezelés sikerességét adagolás szempontjából a választott potencia és az adagolás ritmusa hordozza, nem a bevett golyócskák száma. Általában egy adag 2-3 golyócskát jelent, oldatok esetén 2-3 kortyot.

Kerülni kell mindent, ami a szervezetet fölöslegesen serkenti, vagy ami energiát csen el a szervezettől. Kerülendő a kávé, a kóla, a fehér/zöld/fekete tea. A gabonakávé illetve a koffeinmentes kávé mértékletes fogyasztása megengedett. Dohányzás nem megengedett a szer bevételének ideje körül.

Kerülendő a kámfor és a menta (külsőleg és belsőleg is), ez érvényes rágógumikra, fogkrémekre, menta teára stb. Kinines üdítőket (Schweppes, tonik) csak mértékkel szabad fogyasztani.

Fogorvosi beavatkozások, a fogászatban használt aromás anyagok és zsibbasztók ellenszerezhetik a homeopátiás kezelést.

Gyógyszerek és kenőcsök használata ellenszerezheti a homeopátiás szert, ez különösen érvényes az antibiotikumokra és kortizon származékokra (külsőleg és belsőleg egyaránt), használatuk esetén egyeztetni kell a homeopata orvossal, mint ahogyan a krónikus betegségek kezelését is.

Útmutató a homeopátiás kezeléshez

Copyright © 2016 dr. Nagy Kinga Krisztina. All Rights Reserved. Vector by jIT