Reguli de urmat în timpul tratamentului homeopat

Remediile homeopate sunt disponibile sub forma de granule sau soluții.

Granulele nu se ating cu mâna, deoarece soluția care este impregnată pe suprafața granulelor (care se obține prin serii de diluții și potențări și care poartă vibrațiile substanței originale) în contact cu umezeala instantaneu își va emite proprietățile terapeutice. Tubul cu remediu se ține cu capul în jos și prin răsucirea capacului granulele vor cădea în capac, de unde ele se vor pune direct sub sau peste limbă. Se recomandă ca granulele să fie supte, fiindcă mestecarea sau înghiterea directă le poate reduce efectul. 

Remediile disponibile sub forma de soluții se diluează într-un pahar cu apă și se administrează conform recomandărilor. La fel se pot dilua și granulele, pentru amestecare se folosesc lingurițe din sticlă sau plastic, evitându-se cele din metal. Se pregătește zilnic o soluție nouă, iar între administrări se păstrează acoperită, la locul potrivit. Pentru pregătirea soluțiilor se pot folosi sticluțe sau flacoane de plastic, cu avantajul că ele se pot agita din nou înaintea administrării.

Remediul homeopat se administrează cu cel puțin 20 de minute înainte sau după mâncare, iar mucoasa bucală trebuie să fie curată.

Din punct de vedere al administrării succesul tratamentului homeopat depinde de potența aleasă și ritmul administrării, și nu de numărul granulelor luate. De obicei o doză înseamnă 2-3 granule, în cazul soluțiilor 2-3 înghițituri.

Se vor evita toate substanțele care stimulează inutil organismul sau care fură energie de la organism. Printre acestea se numără cafeaua, Coca cola, ceaiul alb/negru/verde. Se acceptă consumul moderat de cafea din cereale sau cafea decofeinizată. Nu se fumează înainte sau după administrarea remediului.

Se evită folosirea substanțelor conținând camfor sau mentă, mentol (extern sau intern), valabil pentru gume de mestecat, paste de dinți, ceai de mentă. Răcoritoarele chininice (Schweppes, tonice) se vor consuma cu grijă.

Intervențiile stomatologice, substanțele aromatizate și anestezicele folosite în stomatologie pot antidota tratamentul homeopat.

Medicamentele și unguentele, în mod special antibioticele și derivatele cortizonice (folosite intern sau extern) pot antidota remediul homeopat. În cazul în care folosiți asemenea medicamente, sau orice tratamente cronice, consultați-vă medicul homeopat.

Situațiile cu solicitare mental- emoțională (ghinioanele, doliul, stresul, umilința etc.) sunt considerate efecte puternic antidotante, astfel se vor evita pe cât se poate.

Remediile homeopate se vor păstra la loc uscat și răcoros, evitând razele de soare, căldura excesivă, substanțele aromate, tutunul. Având în vedere că remediile transmit vibrații ele se vor păstra la distanță de aparate, care emit la rândul lor vibrații (televizoare, aparate radio, telefoane mobile, cuptoare cu microunde, calculatoare etc). Teoretic remediile păstrate corect își păstrează proprietățile terapeutice chiar și după data expirării notate pe ambalaj.

Ghid în tratamentului homeopat

Copyright © 2016 dr. Nagy Kinga Krisztina. All Rights Reserved. Vector by jIT